Sunde og lækre laks

Laks er sundt. Det siger de kloge i hvert fald, hvad der er vigtigere for mig, er at laks er en rigtig lækker spise. Men jeg kunne ikke lade være med at kigge lidt nærmere på, hvad det lige var det var der er sundt ved laksen. For nylig læste jeg en artikel fra Chatelaine Magazine, og der pointerede de en række positive ting ved at spise laks. Jeg er ikke selv klog nok til at gennemskue om det er sandt, men jeg vil alligevel lige videregive nogle af pointerne, da de var ret så interessante:

  1. Laks er godt mod depression – Laks indeholder Omega 3 fedtsyrer, hvilket er vigtigt for udviklingen af hjernen og vedligeholdelsen af et sundt nervesystem. Det har vist sig, at ved indtag af disse omega 3 fedtsyrer så reducerer du risikoen for at komme i depression. Det vil sige, at spise laks er godt i forebyggelsen mod depression.
  2. Laks er rig på D-vitamin – Der skal ikke meget laks til, før du har opnået dit daglige behov for D-vitamin.
  3. Laks hjælper på børns evne til indlæring – Igen er vi tilbage ved Omega 3 fedtsyrerne. Disse har vist sig at gøre børn mere modtagelige for indlæring. Det skulle efter sigende også være forebyggende mod udviklingen af ADHD i barnets første 4-5 år.

Der er en række sundhedsfordele ved laks, og nogle af disse ting skal tages med et gran salt, men som sagt så er laks en utrolig lækker ingrediens.

Nedenfor kan du læse om 5 lækre lakseretter her på siden.

Lakseruller

Lakseruller er en utrolig dejlig og delikat ret. Den minder på mange måder om sushiruller syntes jeg, men så har den alligevel den lidt mere nordiske og europæiske brovtne kant. Nedenfor kan du se et billede af retten og følg linket med lakseruller ovenfor for at finde opskriften.

lakseruller

Lakselasagne

Lakselasagne er en dejlig kobling af bagt laks og lasagne. Det er en rigtig lækker detalje at kombinere laks med spinat i en lakselasagne, og det er naturligvis også det du kan finde i denne opskrift på lakselasagne.

lakselasagne

Laksetærte

Laksetærte er en af de lakseretter, der endnu ikke har vundet samme popularitet som så mange andre lakseretter. Det er egentlig synd for den smager brandgodt. I vores opskrift på laksetærte er der både porrer, rosenkål og hvidløg. Du kan se et billede af denne laksetærte nedenfor:

laksetærte

Laks i ovn

Laks i ovn eller ovnbagt laks er en af danskernes favorit lakseretter.  Det er der egentlig ikke så meget at sige til. Det smager fantastisk, det er let at lave og ja så tager det ikke så langt tid. Du kan også nemt ændre lidt på opskriften til laks i ovn, hvis du ønsker det, men her får du en dejlig grundopskrift på laks i ovn.

ovnbagt laks

Varmrøget laks

Varmrøget laks er noget af det mest fantastiske at spise. Her får du en opskrift på varmrøget laks serveret på et stykke brød. Du kan se vores bud på varmrøget laks nedenfor. Den varmrøgede laks er serveret på et stykke brød med skyr og rødløg og små agurkestykker.

varmrøget laks

Laks er sundt. Det siger de kloge i hvert fald, hvad der er vigtigere for mig, er at laks er en rigtig lækker spise. Men jeg kunne ikke lade være med at kigge lidt nærmere på, hvad det lige var det var der er sundt ved laksen. For nylig læste jeg en artikel fra Chatelaine Magazine,…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *