Hvad er en router?

Routeren er den boks, der er bindeleddet mellem dit internetstik derhjemme i væggen og enten kablet eller trådløst internet i huset. Routeren tager internetsignalerne fra stikket og sender dem videre ud i rummet eller videre i et kabel, gør det muligt for flere enheder at være på samtidigt og kan bruges som første led til en switch.

En switch har til formål alene at gøre det muligt for flere personer at komme på et kablet internet.

Din router har i mindre grad noget at sige i forhold til hvor hurtigt dit internet er. Det mest væsentlige parameter er hvilket abonnement du har valgt hos din internetudbyder. En gammel router kan dog sløve processen noget. En ny og moderne router koster fra cirka 400 kroner og kan på den måde sagtens være en god investering.

Det er din router, du indstiller, når du vælger om dit internet skal være åbent eller lukket, hvilket password der skal være på, hvorvidt nogle enheder skal stilles bedre i forhold til hastighed end andre og en lang række andre praktiske indstillinger. Du tilgår ofte din router ved at indtaste 192.168.0.1 eller 198.168.0.0 i din browser.

Routeren er den boks, der er bindeleddet mellem dit internetstik derhjemme i væggen og enten kablet eller trådløst internet i huset. Routeren tager internetsignalerne fra stikket og sender dem videre ud i rummet eller videre i et kabel, gør det muligt for flere enheder at være på samtidigt og kan bruges som første led til…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *